Mijn ervaring met de Pomodoro techniek

Al eerder schreef ik over de Pomodoro techniek, een techniek om effectiever te werken. Ik ben er gelijk mee aan de slag gegaan, vandaag vertel ik mijn ervaring. Eerst nog even..:

pomodoro techniek tijd timemanagement effectief

Hoe werkt de Pomodoro techniek?

Je verdeelt je tijd in blokken van een half uur. Je bepaalt wat je gaat doen en je zet de wekker op 25 minuten. Je laat je in deze 25 minuten dus ook door niets en niemand afleiden. Na 25 minuten neem je 5 minuten pauze en doe je iets anders.

Na 3 à 4 keer 25 minuten gewerkt te hebben,neem je een langere pauze van ongeveer 20-30 minuten.

Ik merk dat ik niet altijd goed van te voren een planning maak. Dat zorgt ervoor dat ik me dan toch weer laat afleiden. Vandaag was ik met de financien bezig, dit was een makkelijke taak omdat ik precies wist wat ik moest doen. Dat werkte dus erg fijn.

Maar planning maken hoort dus bij het succesvol en effectief kunnen werken.

Wat is jouw ervaring met de Pomodoro techniek?

Gratis Pomodoro week

Geplaatst in Tips en Trucs en getagd met , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *