Durf een klant door te verwijzen

Deze week werd ik gebeld door een ouder van een kind met een eetstoornis. Of ik wat voor haar kon betekenen? Ook al heb ik ruim ervaring in het wepijlrken met meiden met eetstoornissen en heb ik een duidelijk idee over een aanpak, toch wist ik dat ze beter af is bij Monique Rosier.

Ander soort behandeling

Dit meisje had al vele vormen van reguliere behandeling gehad, maar ze kon de eetstoornis niet loslaten. Dus hoog tijd voor een andere aanpak vond ik. Wie kan dit beter geven dan Monique. Ik heb ze aangeraden eerst het boek Monster en Mo te lezen en vervolgens een afspraak met Monique te maken.

Als ze uiteindelijk het idee hebben dat deze aanpak niet werkt, dan zijn ze natuurlijk van harte welkom bij mij. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat Monique precies de juiste aanpak biedt.

Doorverwijzen om de klant ECHT te helpen

Het maakt niet uit of ik wel of geen tijd heb voor nieuwe klanten, ik verwijs door als de klant ergens anders beter geholpen kan worden. Omdat ik wil dat klanten de best mogelijk hulp krijgen die er bestaat.

Klanten krijgen?

Juist door klanten ook door te verwijzen profileer jij jezelf als expert. Je kent je kwaliteiten en je weet welke klanten je het beste kunt helpen. Wil je ook meer weten over hoe je klanten kunt krijgen?

Doe mee met de e-cursus Leer online coachen, hierin komt het onderwerp klanten krijgen uitgebreid aan de orde. Of maak eerst kennis via het gratis webinar.
gratis-webinar

 

 

 

 

Geplaatst in Blog, Klanten krijgen, Online coachen en getagd met , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *