Blab, wat is het en wat kun je ermee?

Wat is Blab?

Blab is live streaming met vier personen tegelijk. Het lijkt op periscope, maar dan met z’n vieren. Op deze manier kun je een gesprek of discussie aangaan, maar ook mensen uitnodigen in je uitzending.

Blab is alleen beschikbaar op iPhone, maar heeft ook een webapp. De android app werkt nog niet goed. Je logt in met twitter.

Het hoofdschermblab, live gesprekken, streaming

Op het hoofdscherm zie je een overzicht van de verschillende Blabs die op dat moment gaande zijn.

Blab gaat vooral over live meekijken en mee doen. Maar je kunt ook kiezen voor Blab die al geweest zijn of kiezen voor Blab die nog komen (ingepland zijn). Replays blijven altijd beschikbaar (in tegenstelling tot perioscope).

Voor ingeplande blabs kun je je inschrijven, je ontvangt dan een bericht als ze live gaan.

Blab  starten of bekijken

Bij het opstarten van een Blab, kom je in een scherm met vier video-streams. Aan de linkerkans zie je de twitterdiscussie over deze Blab.

Bovenaan zie je de deelnemers en rechts de chat.

Net als in Perioscope kun je hartjes geven, dit doe je door op één van de videostream te klikken. Je kunt ook naast de naam van één van de uitzenders klikken om deze persoon te volgen. Op deze button

Degene die de Blab opstart kan de commentaren makkelijk volgen en terugkijken. Dit gaat makkelijker dan bij Perioscope. Daarbij kan een toeschouwer als vraagsteller live in de uitzending komen. De toeschouwer kiest altijd zelf of hij of zij dit wil.

Blab is dus zeer interactief, je kunt een gesprek aangaan met vier deskundigen of met twee mensen starten en een vraag en antwoord gesprek aangaan. Je kunt reageren op commentaren en mensen uitnodigen in de stream.

Je kunt Blab onder meer gebruiken voor:blab

  • Uitleg geven
  • Presentatie of workshop geven
  • Interviews met deskundigen
  • Interviews met klanten (creëert testimonials)
  • Discussies
  • Coaching
  • Vraag en antwoord Blab

 

Blab is nog in bèta, dus soms start een Blab niet op, komen commentaren niet door of zijn er problemen met kwaliteit of geluid.

En er zijn nog veel onzin Blabs die helemaal nergens over gaan. Dus je moet even zoeken naar de juiste mensen om te volgen.

Blab opnemen

Een blab wordt niet automatisch opgenomen, je kunt tijdens de blab links op je scherm op ‘start recording’ drukken.

Blab verwijderenblab verbergen

Het is (nog) niet mogelijk een blab te verwijderen, je kunt een blab wel verbergen op je profiel. Ga naar de profiel en naar het overzicht van de blabs. Ga naar het rondje met de drie stippen en klik op hide.

 

Mij volgen: https://blab.im/angelebakker

Zin om een keer mee te doen? Reageer!

 

Geplaatst in blab, Blog, Tips en Trucs en getagd met , , , , , , , .

Eén reactie

  1. Pingback: Blab hoe werkt het? Uitleg video -

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *